Nyhedsbrev: Gratis arrangementer og medlemsfordele

Kære FPU’er.

Det meste af Danmark går snart på påskeferien, og vi kan godt mærke, at en stor del af jer har mange flyvetimer i kalenderen. Det er dejligt at mærke ferieglæden i resten af landet, men vi håber, at I også får lidt tid sammen med familien i helligdagene, og at I kan følge med ude på linjen.

Månedens nyhedsbrev handler i første omgang om det danske luftfartsselskab DAT, der er begyndt at ansætte deres piloter på en meget alternativ vis.

Vi fortæller også mere om vores barselsnetværk for flyvende, som du gratis kan deltage i som FPU-medlem. Her stræber vi efter at forene alle gravide og barslende i branchen til ét stort fællesskab, så vi kan hjælpe hinanden.

Til sidst frister vi også med en kontant medlemsfordel, som du reelt kan mærke i pengepungen, fordi du sparer penge ude i virkeligheden.

Rigtig god læselyst.

Bliv ansat i DAT… på Cypern

Det danske luftfartsselskab DAT (Danish Air Transport) søger i øjeblikket nye piloter til deres ATR- og Airbus-produktion. Det lyder meget godt, og FPU kender da også til en nyuddannet pilot eller to, der ville sætte stor pris på sådan en mulighed.

Desværre er der ikke tale om ansættelse i DAT men derimod en kontrakt som self-employed contractor med et cypriotisk rekrutteringsselskab. Den nyhed bragte Fagbladet Luftfart tidligere på måneden.

Det cypriotiske selskab hedder Nordic Crew Supply (NCS) og blev oprettet sidste år. Selskabet har endda et kendt navn fra DAT i spidsen som direktør.

FPU er af gode grunde meget optaget af sagen, som vi forfølger på mange ledder og kanter. For hvem sikrer, at piloterne i NCS har samme ordentlige løn- og arbejdsvilkår som piloterne i selve DAT? For hvis det ikke er tilfældet, kan det hurtigt ligne en omgåelse af en eksisterende overenskomstaftale mellem FPU og DAT.

Piloterne, der allerede arbejder i DAT, er nemlig medlemmer af FPU og arbejder naturligvis på danske, overenskomstdækkede vilkår.

Derfor er FPU meget bekymrede over den alternative ansættelse hos DAT. Der er en reel risiko for, at vi her kigger på et farligt skråplan for ikke bare DAT men hele branchen, for det er ikke den eneste kreative ansættelsesform af piloter og kabineansatte, som vi kender til.

Blandt andet derfor er FPU dybt involveret i internationale organisationer for piloter og kabineansatte, der ligesom os kæmper for ordentlige og trygge ansættelser i luftfart. Vi er således i tæt dialog med vores fagforeningskollegaer fra hele det europæiske kontinent, så vi sammen kan bekæmpe de alternative ansættelser – uanset om det foregår i Cypern eller Irland eller som falske selvstændige.

Bliv en del af vores barselsnetværk

Som den eneste fagforening i luftfart arrangerer FPU et barselsnetværk for alle gravide medlemmer. Nogle af jer kan måske huske eller deltog selv, da vi sidste år lancerede barselsnetværket for kabineansatte – og det er nu tilbage i opdateret format!

Denne gang inviterer vi alle FPU-medlemmer uanset faggruppe og køn til at deltage, men konceptet er stadigvæk det samme.

Vi afholder ”møder” i en uformel og afslappet tone, så vi i fællesskab kan tale barselstiden igennem og lære en ting eller to fra hinanden. Herudover vil FPU forklare barselslovgivningen lidt nærmere, så alle og enhver trygt kan fokusere på helbredet og familien frem for lovgivningen.

Det er vigtigt at sige, at barselsnetværket ikke er et kursus i barselslovgivningen, ligesom vi ikke kan give personlig rådgivning til alle deltagere. Men vi vil gøre vores bedste for, at alle går hjem med ny viden, og vi vil gerne garantere, at du nok skal blive inspireret bare ved at dukke op og tale med andre i samme situation som dig selv.

Så hvis du selv er gravid, grounded på grund af graviditet eller på barsel, er du velkommen til at deltage i vores barselsnetværk. Næste arrangement foregår torsdag den 11. april på vores adresse i Valby, hvor vi byder på morgenmad, hygge og en lille smule jura.

Det er gratis at deltage for dig som medlem. Husk at sige det videre til din kollega, og ellers vil du møde andre kollegaer fra andre selskaber, der sidder i samme situation som dig.

Vi håber at se dig den 11. april hos FPU!

Foredragsholder Thomas Thessen til FPU-Talk.

Sammen blev vi klogere på fremtidens luftfart

For nylig afholdt FPU en helt ny type medlemsarrangement, som vi kalder FPU-Talks. Det er et nyt og gratis koncept, som vi er i gang med at prøve af, og som vi håber at gøre endnu mere ud af fremover.

Til FPU-Talks inviterer vi relevante oplægsholdere fra branchen til debatter og foredrag, så vi som ansatte i luftfart kan blive klogere på vores fag og arbejde. Thomas Thessen, der var oplægsholder til den seneste FPU-Talk, er et rigtig godt eksempel på netop det.

Som tidligere cheføkonom i Københavns Lufthavn er han nemlig en af de danskere, der ved allermest om den grønne omstilling af vores fag – og hvordan fremtiden altså kan komme til at se ud for os flyvende.

Og det var lige præcis, hvad der skete for den gruppe FPU-medlemmer, der brugte en eftermiddag i forbundshuset i Valby. Her hørte vi mere om de seneste fremskridt i den teknologiske udvikling og diskuterede emner som passagerafgift og flyskam. Alt sammen perspektiver i vores arbejdsliv, som er vigtige at forholde sig til.

Allerede nu har vi flere FPU-Talks på tegnebrættet, som vi nok skal reklamere for, når datoen og emnet ligger helt fast. Du er også velkommen til at besøge vores site, hvor du får et hurtigt overblik over vores kommende kurser og arrangementer. Flere af arrangementerne henvender sig kun til vores tillidsvalgte, men det er også her, man kan tilmelde sig vores gratis medlemsmøder og medlemskurser.

Medlemsfordel: Spar penge på det meste

Inden vi runder månedens nyhedsbrev af, skal vi forbi en medlemsfordel, du virkelig kan mærke i pengepungen.

For vidste du godt, at du som FPU’er gratis kan få Forbrugsforeningen og dermed få rabat i mere end 2.000 butikker og webshops over hele landet? Og det er med stor garanti de samme butikker, som du alligevel havde handlet i.

Du får altså rabat på alt det, du alligevel havde købt: Benzin, kaffe to go, byggematerialer, sportstøj og meget mere.

Sidste år betød det helt lavpraktisk, at medlemmerne i Forbrugsforeningen sparede 185.000.000 kroner i alt henover året! Og det er altså et beløb, du kan få del i som FPU’er.

Der er kun to krav for at få fingrene i rabatten: Du skal være medlem af FPU og bosat i Danmark. Hvis du opfylder det, kan du lidt groft sagt spare penge på stort set alt.

Du kan læse meget mere medlemsfordelen her, hvor du også kan se, hvordan du kommer i gang med Forbrugsforeningen.

Og husk, at du altid kan besøge denne side for at få et hurtigt overblik over alle dine kontante fordele som FPU-medlem – der kommer altid flere til!

Tak fordi du læste med – og rigtig god arbejdslyst til dig, der skal arbejde henover påsken.

Del denne artikel fra FPU på:

Læs også

Nyhedsbrev: 2024 er i fuld gang

Hvordan ser fremtiden for dansk luftfart ud? FPU inviterer til gratis medlemsarrangement, hvor vi håber at blive klogere på netop fremtidens luftfart.