Hvem er vi?

Velkommen til FPU!

FPU er Danmarks største og mest specialiserede fagforening for piloter og kabineansatte. Det betyder, at du som flyvende i Danmark ikke finder et bedre eller mere relevant fagligt fællesskab end os.

Som den eneste fagforening i Danmark organiserer FPU også pilotelever, AFIS-operatører, helikopterpiloter, HEMS-crew og HOIST-operatører med fast base i Danmark, Færøerne eller Grønland. Vi har dermed en enorm berøringsflade med alle dele af luftfarten, og vi kender og bekymrer os derfor om alle aspekter i branchen.

Vores kerneopgave er at kæmpe for gode og ordentlige løn- og arbejdsvilkår for vores medlemmer. Det gør vi primært ved at overenskomstdække luftfartsselskaberne og de øvrige arbejdsgivere i branchen herhjemme. Sådan sikrer vi arbejdsglæden i dansk luftrum og sørger for, at alle ansatte kan gå trygt på arbejde. På samme tid bekæmper vi unfair konkurrence og social dumping i alle grene af vores branche.

Vælg dit medlemskab

FPU tilbyder 5 forskellige medlemstyper, og et af dem passer med garanti til netop din situation.

Fuldtid

475 kr/måned

Deltid

225 kr/måned

Ledig

99 kr/måned

Pilotelev

0 kr/måned

Udland

250 kr/måned

Dit fagfælleskab i luftfart

Siden 1970 har vi kæmpet for ordentlige løn- og arbejdsvilkår i det danske luftrum ved at organisere hovedrollerne for flyrejsen: Piloterne, de kabineansatte og AFIS-operatørerne.

Som medlem af FPU får du altså mere end 50 års erfaring som rygdækning, hvis du støder på udfordringer i dit arbejdsliv og får brug for juridisk eller faglig hjælp.

Som organisation sætter vi altid dine behov og interesser i første række. Alt vores faglige arbejde drejer sig nemlig om dig som medlem og dine forhold ombord på flyet eller i lufthavnen.

Derfor efterlever vi til daglig vores fire værdier.

Medlemmerne i centrum

Respekt

Åbenhed

Udvikling

Få svar på alt om FPU

Hele idéen om at være fagligt organiseret og altså medlem af en branchespecifik fagforening går langt tilbage i dansk historie. I daglig tale kalder vi det ofte for Den danske model. FPU har som organisation været med et godt stykke af vejen, og vi forstår derfor godt, hvis du sidder tilbage med spørgsmål til hele konceptet om fagforeninger, overenskomster og Den danske model. Både hvis du allerede er medlem, eller hvis du overvejer at blive det.

Derfor har vi samlet en masse nyttig information om vores værdier, historie, medlemmer, internationale arbejde og opbygning af vores faglige fællesskab, så du kan blive klogere på, hvad FPU egentlig er og kan gøre for dig.

Forhåbentlig finder du svar på, hvorfor det er så vigtigt at være fagligt organiseret i en relevant fagforening som FPU, og hvordan vi hver eneste dag kæmper for dine arbejdsforhold og bekæmper branchens stigende tendens til unfair konkurrence og social dumping.

Som medlem af FPU er du altså med til at gøre en mærkbar forskel for både dig selv, dine kollegaer og luftfartsbranchen i sin helhed.

Meld dig ind i FPU

Bliv en del af det største fagfællesskab for flyvende i Danmark og få den rigtige hjælp gennem hele karrieren.

Vil du vide mere?

Brænder du inde med et spørgsmål? Uanset hvilken situation du står i, er vi klar til at hjælpe dig.

Ring til os på tlf. 3613 2515 og få en uforpligtende snak eller send en mail via knappen herunder:

Nyhedsbrev fra FPU

Tilmeld dig her

Vi udsender et månedligt nyhedsbrev med relevante historier fra branchen, FPU
og Fagbladet Luftfart.
Du kan til enhver tid afmelde dig igen.