Støtte fra de danske piloter til Greybird-instruktørerne

Pilotformændene i FPU bakker fuldt op om Greybird-instruktørernes ønske om en overenskomst. Det står klart efter et pilotnetværksmøde i FPU, hvor to af talspersonerne for flyveinstruktørerne havde mulighed for at fortælle pilotrepræsentanterne i FPU om deres indsats for at få en overenskomst på plads på den aarhusianske flyveskole.

Lige nu er flyveinstruktørerne i konflikt med henblik på at få selskabet til at indgå en overenskomst, der blandt andet kan være med til at sikre tryghed og forudsigelighed i instruktørernes arbejdsliv. Instruktørerne har mødt modpres fra selskabets side, men har alligevel formået at holde sammen efter, de har brugt de seneste par år på at organisere sig i en forening under FPU.

Pilotrepræsentanterne i FPU har lavet følgende støtteerklæring til flyveinstruktørerne:

”Gode arbejdsvilkår skal ikke kun gælde nogle steder i luftfartsbranchen, og de skal ikke kun være for etablerede piloter med mange flyvetimer i bogen. Derfor sætter vi pris på, at flyveinstruktørerne sætter fokus på værdien af gode arbejdsvilkår tidligt i pilotkarrieren.

Det at være pilot, handler om samarbejde, men også om at kunne sige fra, og have integritet og mod til at vide hvor grænsen går i situationer, hvor meget er på spil. Greybirdinstruktørerne står vagt om gode kollegiale værdier, og det er kun godt for os tillidsrepræsentanter at vide, at de piloter, der en gang kommer ud til vores selskaber har fokus på et godt arbejdsliv med gode trygge arbejdsvilkår.”

Carsten Tang, formand for piloterne i DAT

Brian Rasmussen formand for piloterne i Jettime

Aksel Lytzen, formand for DALPA og pilot i Star Air

Michael Gilbert Olesen formand for piloter i SAS Connect

Rajka Jotanovic repræsentant for GA-piloterne i FPU

Ken Petersen formand for piloterne i Sunclass

Peter Hjort formand for piloterne i Cityjet

Michael Nielsen formand for piloterne i Star Air

Rúni á Bøgarði Højgaard formand for piloterne i Atlantic Airways

Ståle Rogstad formand for piloterne i Air Greenland

Del denne artikel fra FPU på:

Læs også