SAS Connect og SAS Link fortsætter med FPU-overenskomster


SAS Connect og SAS Link fortsætter med at flyve, og FPU har fortsat overenskomster for de to selskaber. Dansk Metal har lavet en parallelaftale.

FPU har fortsat overenskomster for SAS Connect og SAS Link. FPUs pilotoverenskomst for SAS Connect løber til 2025 og for SAS Link løber den til 2027. Dansk Metal har sammen med SAS lavet en parallelaftale, og det glæder os, at Dansk Metal har indset, at SAS Connect og SAS Link er en del af løsningen for SAS.

Vi er stadig i gang med at finde ud af de konkrete detaljer i parallelaftalen, og hvad det betyder for vores 180 mennesker, der hver dag har passet deres arbejde. Det vigtigste lige nu er at sikre vores medlemmers arbejdspladser og deres arbejdsvilkår. De er glade for deres arbejde, og de har bygget et godt sammenhold op på utrolig kort tid. De har gode arbejdsvilkår og har vist, at de gerne vil være en del af fremtiden i SAS. Dansk Metal har derimod vist sig villige til at skubbe SAS tættere på afgrunden.

Det fremstår nu helt tydeligt, at Dansk Metals konflikt udelukkende har handlet om at hverve medlemmer og føre organisationskrig mod FPU. En konflikt er et helt legitimt værktøj, men vi er dybt kritiske over, at Dansk Metal misbruger konflikten i et forsøg på at tage overenskomsten fra en anden FH-organisation. At påstå at en organisationskrig er en kamp for den danske model er absurd. Thilde Waast, formand for Flyvebranchens Personale Union


Kort om FPUs overenskomstdækning i SAS-regi


• FPU har lavet ni overenskomster for SAS-produktion uden for SAS SK
• FPU overenskomstdækker også piloter og kabineansatte i SAS-underleverandørerne Xfly og Cityjet
• Overenskomsterne for SAS Connect blev indgået i 2021 og for SAS Link i 2020

Yderligere information
Kommunikationsmedarbejder i FPU, Kristine Nødgaard-Nielsen, tlf.: 61 10 11 96

Flyvebranchens Personale Union (FPU) er Danmarks største fagforening for piloter og kabineansatte og har siden 1970 organiseret flyvende personale. FPU har siden grundlæggelsen været et FH-forbund og dækker med 30 overenskomster ca. 90 procent af luftfartsmarkedet i Danmark, Færøerne og Grønland for kabineansatte og piloter. FPU repræsenterer over 400 piloter og kabineansatte, der flyver for underleverandører til SAS og for søsterselskaberne SAS Connect og SAS Link. Derudover organiserer FPU piloter og kabineansatte i bl.a. Norwegian, DAT og charterselskaberne Jettime og Sunclass (Spies).

Del denne artikel fra FPU på:

Læs også