FPU lancerer samarbejde med Spørg Piloten for at hjælpe ledige piloter

Medlemmerne i FPU får nu mulighed for at tilmelde sig kurser og karriererådgivning til attraktive priser hos Spørg Piloten. Det nye samarbejde mellem FPU og Spørg Piloten egner sig særligt til nyuddannede og ledige piloter, der måske er gået i stå i jobansøgningerne eller mangler indspark til CV’et. Et samarbejde med stor værdi for netop den medlemsgruppe, siger FPUs forbundssekretær.

Flyvebranchens Personale Union (FPU) har indgået et samarbejde med informationsplatformen Spørg Piloten, der gennem en lang årrække har gravet svarene frem på alverdens spørgsmål om livet i luftfart. Med det nye samarbejde kan FPU-medlemmer få 30 procent i rabat på kurser, individuel karriererådgivning og professionel vejledning.

”Jeg er glad for, at vi har fået dette samarbejde i stand, så nyuddannede og ledige piloter hos FPU kan få billigere kurser hos Spørg Piloten. Vi støtter for det første op om ethvert initiativ, der sætter fokus på livet i luftfart – og det gør Spørg Piloten virkelig – og for det andet har Spørg Piloten over de seneste år udviklet nogle relevante kurser og coachingforløb, som med garanti vil gavne visse af vores medlemmer,” siger Kasper Svendsen, forbundssekretær i FPU.

Spørg Piloten har siden 2020 været ejet af Kukka Lindqvist Westerdahl og Søren Lindqvist Westerdahl. Kukka er uddannet indenfor marketing, er privat pilot og har tidligere arbejdet i kabinen, mens Søren til dagligt er luftkaptajn på 787’eren og jurastuderende på SDU. Om samarbejdet med FPU siger indehaverne:

”Vi og FPU er drevet af de samme værdier, der handler om ærlighed og troværdighed og en målsætning om en bedre fremtid for branchen. Vi ønsker alle sammen at vejlede de nye piloter til den bedst mulige karriere og på den måde fremme de gode erfaringer fra luftfart. Vi ser meget frem til at kunne hjælpe FPU-medlemmer med alt fra mentaltræning til jobinterviewteknik.”

Et netværk af viden

Spørg Piloten er et slags opslagsværk for alle med en interesse for luftfart. Konceptet bag er ret lige til: Piloter så vel som rejselystne danskere eller unge med en drøm om at sidde i et cockpit kan skrive til Spørg Piloten. Her sidder et hold af freelancere med hver deres ekspertise foruden Kukka og Søren klar til at besvare spørgsmålene efter grundig research og personlige erfaringer. Og der er snart ikke et hjørne af luftfart, der ikke er blevet belyst.

www.spoerg-piloten.dk kan man blandt andet læse, hvordan man finder arbejde som pilot i USA, og hvad det egentlig koster at uddanne sig til pilot herhjemme. Man finder også mere kuriøse indlæg om flyskræk, uniformsstriber og lønninger. Alle emner bliver behandlet med respekt og seriøsitet for at udbrede både de gode budskaber om livet som pilot og de ærlige erfaringer fra en karriere i luftfart.

”Spørg Piloten er det forum, hvor intet er for småt. Vi stræber efter at give et ærligt og troværdigt indblik i vores branche. Vi har hverken ambitioner om at oversælge en karriere i luftfart eller at skræmme de unge væk fra de danske flyveskoler. Vi arbejder for, at unge mennesker kan træffe et oplyst valg, og at selv erfarne piloter kan få sparring i forhold til karrieren,” siger Kukka Lindqvist Westerdahl.

Hos Spørg Piloten er der tilknyttet freelanceskribenter og undervisere fra luftfart så vel som andre brancher. Foruden piloter sidder der eksempelvis tidligere elitesportsudøvere og mentaltrænere fra Team Danmark. Og det med god grund ifølge Søren Lindqvist Westerdahl:

”Når det gælder mentaltræning til piloter, trækker vores eksperter på viden fra præstationspsykologien og den samme værktøjskasse, som sportsfolk bruger. På mange områder er piloten og elitesportsudøveren nemlig i samme båd. De skal begge præstere på tidspunkter, man ikke selv bestemmer, de skal undgå fejl og være i konstant udvikling.”

30 procent rabat på kurser og rådgivning til FPU-medlemmer

FPU håber med samarbejdet, at endnu flere medlemmer har lyst til og tør at bruge kurser og professionel rådgivning i deres arbejdsliv. Spørg Piloten er et oplagt sted til netop dette med relevante kurser, karriererådgivning og tilbud om personlig coaching fra erfarne mennesker med forskellige baggrunde og kvalifikationer. Rabatten på 30 procent gælder alle FPU-medlemmer, der vil booke mentaltræning, karriererådgivning eller have hjælp til jobinterview-situationen.

Spørg Piloten har eksisteret siden 2009, hvor stifteren Anders Grønlykke tog initiativ til projektet. I dag har Spørg Piloten mange tusinde besøgende om måneden og et team af erfarne freelancere, som brænder for at hjælpe til. Ifølge Kasper Svendsen er det således en stærk og indflydelsesrig partner, som FPU fremover samarbejder med:

”Jeg glæder mig til at se, hvordan dette samarbejde kan udvikle sig og understøtte vores medlemmers ønsker. Søren er en idérig og kompetent coach, og Kukka har en bred erfaring inden for netværk, rekruttering og marketing. Det giver tilsammen alle de rigtige betingelser for succes, og vi har allerede de første spændende idéer til projekter på tegnebrættet,” siger Kasper Svendsen, forbundssekretær i FPU.

Del denne artikel fra FPU på:

Læs også