FPU håber på en snarlig aftale med Air Greenland for at undgå julekonflikt

PRESSEMEDDELELSE ❘ 24. NOVEMBER 2022

Flyvebranchens Personale Union og luftfartsselskabet Air Greenland er blevet indkaldt til overenskomstforhandlinger i forligsinstitutionen. Næstformand i FPU er glad for den resolutte handling fra forligsinstitutionen og ser nu frem at lande en løsning for at undgå en julekonflikt.

Flyvebranchens Personale Union modtog sent onsdag den 23. november en indkaldelse til forligsinstitutionen, hvor forhandlingerne om en ny overenskomst for kabinepersonalet i Air Greenland nu fortsætter med luftfartsselskabet. Det er forligsinstitutionen, der har indkaldt parterne til videre forhandlinger. Næstformand i FPU Anders Mark Jensen ser frem til at komme tilbage til forhandlingsbordet og sætter pris på forligsinstitutionens initiativ:


”Det har hele tiden været vores ambition at komme i mål med forhandlingerne før den vigtige juletid. Vi ønsker at beskytte vores medlemmer, uden at passagerne lider last. Forligsinstitutionens hurtige indkaldelse viser, at det var den rigtige beslutning fra vores side at varsle om konflikt. Forhåbentlig vil Air Greenlands krav ikke stå i vejen for en konflikt henover jul og nytår,” udtaler Anders Mark Jensen, næstformand i FPU.


De kommende forhandlinger mellem FPU og Air Greenland er planlagt til tirsdag den 29. november. Anders Mark Jensen fra FPU håber på en snarlig aftale mellem parterne:


”Hvis Air Greenland møder os med en anden indstilling, end de har gjort hidtil, er jeg sikker på, at vi kan blive enige og undgå konflikt i juletiden. Nu handler det om at minde hinanden om, hvorfor vi sidder rundt bordet. For at sikre medarbejdernes rettigheder i luftrummet og løse den vigtige opgave med at flyve mennesker til, fra og rundt i Grønland.”


Et spørgsmål om beskyttelse af frihed


Forhandlingerne mellem FPU og Air Greenland brød sammen i denne måned, hvorefter FPU hurtigt indsendte strejkevarsel til luftfartsselskabet. Strejkevarslet fulgte efter et tumultarisk forløb, der teknisk set har stået på siden oktober 2021. En af de helt store knaster i forhandlingerne har været Air Greenlands krav om øget fleksibilitet fra medarbejderne:


”Vi ønsker at beskytte medarbejdernes frihed mod selskabets krav om større fleksibilitet. Air Greenland vil forkorte hvileperioderne og antallet af sammenhængende fridage. Det kan vi som fagforening ikke acceptere,” siger Anders Mark Jensen.


”Med Air Greenlands krav er vi nødt til at sige fra over for den tilbudte lønpakke, der reelt betyder minusvækst for vores medlemmer. Man kan som arbejdsgiver ikke bede om mere uden at være villig til at betale for det,” siger Anders Mark Jensen.


Yderligere information
Kommunikationsmedarbejder i FPU, Mads Holst, telefon: +45 61 10 33 24

Del denne artikel fra FPU på:

Læs også