Min A-kasse

Hvad gør du, hvis du mister arbejdet?

FPU har desværre mere erfaring i at håndtere konkurser end de fleste andre fagforeninger. Luftfart har det med at overraske – på godt og på ondt – og selv de dygtigste piloter og kabineansatte kan stå uden arbejde i en periode.

Derfor er det rigtig vigtigt, at du har sikret dig selv økonomisk, hvis du af en eller anden grund skulle miste dit arbejde. Den bedste måde er at blive medlem af en a-kasse, så du er sikret dagpenge, hvis du skulle få brug for det.

For mens FPU tager sig af dine arbejdsvilkår og lønninger ved at forhandle din overenskomst og kæmpe for dine rettigheder på arbejdet, er det a-kassen, der passer på dig, hvis du en dag står uden indtægt. FPU er med dig hele vejen igennem med rådgivning og hjælp, men du skal være sikret en indtægt i perioden.

FPU har i mange år samarbejdet med Min A-kasse, som derfor kender din branche og dit fag bedre end de fleste. Min A-kasse er en tværfaglig a-kasse, hvor alle kan melde sig ind, og de har en høj tilfredsfred og nogle af de laveste priser på markedet. Du kan tilkøbe en lønforsikring og få gratis karriererådgivning af Min A-kasse, så du hurtigst muligt kommer tilbage til branchen.

Derfor skal du være medlem af en a-kasse

FPU anbefaler alle medlemmer at blive medlem af en a-kasse. Fagforeninger og a-kasser er nemlig to helt forskellige ting, og selvom du er medlem af FPU, er du ikke automatisk sikret retten til dagpenge, hvis du bliver ledig.

Mens FPU har ansvaret for dig, mens du er i arbejde, er det a-kassen, der passer på dig, når du står uden job. For at få udbetalt dagpenge, mens man er ledig, er det nødvendigt at være medlem af en a-kasse. Så hvis du vil være sikker på at have en indkomst, hvis du mister dit arbejde, skal du huske at melde dig ind i en a-kasse.

FPU arbejder tæt sammen med Min A-kasse. Derfor kender Min A-kasse alt til dine forhold og de generelle vilkår i jobsøgningen for piloter og kabineansatte.

Hvis du mister dit arbejde og ikke er medlem af en a-kasse, risikerer du at stå helt uden indtægt. Man kan nemlig kun få kontanthjælp, hvis man ikke ejer værdier for mere end 10.000 kroner, og det gælder både bil, sommerhus eller øvrige ejendomme. Man kan heller ikke få kontanthjælp, hvis din ægtefælle eksempelvis kan forsøge dig.

Der er mange muligheder, hvis du overvejer at skifte a-kasse eller blive medlem et sted. Nogle a-kasser kræver, at man arbejder inden for en bestemt branche eller er medlem af en bestemt fagforening, mens andre er såkaldte tværfaglige a-kasser, der kan optage alle, der ønsker det.

FPU har i mange år samarbejdet med Min A-kasse, som derfor kender mere til luftfart end de fleste andre alternativer. Min A-kasse har nogle af de bedste priser på markedet, og de står klar med målrettet karriererådgivning, hvis du nu skulle miste dit arbejde i luftfart.

Læs mere om Min A-kasse

Udover at a-kassen udbetaler dagpenge til dig, kan en god a-kasse hjælpe dig på vej til en ny ansættelse. Hos Min A-kasse får du gratis jobvejledning og karriererådgivning, mens du søger arbejde, ligesom FPU og Min A-kasse samarbejder om specifikke jobansøgningskurser, der er målrettet de ansatte i luftfart

Der er stor forskel på, hvad det koster at melde sig ind i en a-kasse. FPU samarbejder med Min A-kasse, der har nogle af de bedste priser på markedet.

Et medlemskab hos Min A-kasse koster 506 kroner om måneden. For de penge kan du få op til 24.199 kroner udbetalt om måneden i dagpenge, ligesom du får konkret og målrettet hjælp til at lande et nyt arbejder.

Hvis du er studerende, er det gratis at melde sig ind i Min A-kasse.

Mange a-kasser tilbyder medlemmerne at tegne en såkaldt lønforsikring. Der er forskel på aftalerne, men i sidste ende er en lønforsikring lig med flere penge udbetalt, end hvis du modtager den almindelige dagpengesats.

Hos Min A-kasse kan du tegne en attraktiv lønforsikring, hvor du kan forsikre op til 80 procent af din nuværende løn. En lønforsikring hos Min A-kasse er fradragsberettiget og fratrækkes automatisk i skat.

Min A-kasse er en såkaldt tværfaglig a-kasse. Det betyder, at det ikke kræver et særligt medlemskab af FPU eller andre fagforeninger at melde sig ind. Derfor kan alle og enhver blive medlem af Min A-kasse.

Vi har samarbejdet med Min A-kasse i flere år, og det betyder, at de kender mere til luftfart og dine vilkår i branchen end de fleste andre a-kasser.

Du bestemmer altid selv, hvilken a-kasse du vil være medlem i. Der er nogle a-kasser, der ikke optager ansatte i luftfart, mens andre har krav om, at du også er medlem af en specifik fagforening.

Hvis du overvejer at skifte til Min A-kasse, som FPU samarbejder med, skal du blot sende en overflytningsblanket til Min A-kasse eller ringe til dem på 7012 3782. Så ordner Min A-kasse alt andet helt automatisk. Du har mulighed for at blive overført med hele din anciennitet fra en anden a-kasse.

Skift til Min A-kasse

Det er netop nu, du har brug for a-kassens hjælp. Hvis du allerede var medlem af en a-kasse, inden du blev ledig, er det a-kassen, der udbetaler dine dagpenge hver eneste måned og hjælper dig med CV, ansøgninger og jobsamtaler. FPU kan også give gode råd eller hjælpe dig med at læse et kontrakttilbud igennem, ligesom vi afholder relevante jobansøgningskurser med jævne mellemrum med vores samarbejdspartner Min A-kasse.

Hvis du ikke allerede er medlem af en a-kasse, kan du med fordel kontakte Min A-kasse og få hjælp til netop din situation.

Kontakt Min A-kasse

Ja. Det er nemlig altid en god idé at være medlem af en a-kasse.
Hvis du arbejder i et andet EU/EØS-land, skal du som hovedregel være arbejdsløshedsforsikret dér og altså være medlem af en lokal a-kasse. Man kan kun være medlem af én a-kasse, og du skal altså ikke beholde dit medlemskab en af dansk a-kasse, hvis du skifter til en udenlandsk.

Læs mere om a-kasser i udlandet

Kontakt Min A-kasse

Har du spørgsmål eller vil du melde dig ind i Min A-kasse?

Christina og hendes gode kollegaer sidder klar til at hjælpe dig på telefon 7012 3782. Du kan du finde svar på det meste, hvis du besøger Min A-kasses hjemmeside.

Få fordele som medlem

Som FPU-medlem får du en lang række kontante fordele som billige forsikringer, gode aftaler i banken og faglig rådgivning og hjælp.