“Professionalisme på Hudson-floden”

150 FPU’ere mødte i går op til popcorn, cola og fly-film. De fulgte kaptajn Sullys (og resten af crewets) redning af de 155 passagere på US Airways Flight 1549.  Filmen drejer sig dog hovedsagelig om den efterfølgende kamp om, hvad der faktisk skete den 15. januar 2009

På dansk hedder filmen “Miraklet på Hudson-floden”, men der var vel egentlig ikke tale om et mirakel. Der var mere tale om voldsomt dygtige og professionelle piloter, kabinepersonale og redningsfolk. Det synes at være konklusionen i filmen. Men på trods af Sullys dygtige og resolutte beslutninger, så måtte han efterfølgende igennem en hård og udmargrende undersøgelse. Hverken selskabet, forsikringsselskabet eller det amerikanske sikkerhedsagentur ville gøre indrømmelser.

Det er netop denne kamp, der er i centrum af filmen. Sully og styrmand Jeff Skyles står overfor en række magtfulde institutioner, der ønsker at placere skylden på piloternes skuldre for at undgå at skulle lave ændringer. En aldeles ulige kamp.

Det er netop i sådanne situationer, at der er god grund til at have en fagforening i ryggen.

I et interview til NBC beskrev Sully selv fagbevægelsens rolle som; den der udligner det helt og aldeles ulige forhold, der er mellem en enkelt medarbejder på den ene side, og en hel organisation med egne juridiske afdelinger på den anden.

20160920_184026

Glade og stolte medlemmer

Det var en  perfekt film for det flyvende personale, der viste, at den menneskelige faktor og føling med et fly er helt og aldeles afgørende for at have den rette sikkerhedskultur.

Medlemmerne var positivt overraskede over, at deres fagforening også kunne byde på filmvisning. Og arrangementet har dannet grobund for en masse hyggelige snakke og netværk på tværs af selskaberne. Bl.a. har FPU onsdag morgen modtaget denne mail:

Hej FPU.

Jeg vil personligt gerne sige mange tak, for Jeres flotte arrangement, som I havde fået stablet på benene i går den 20 september.

Ud over at mødes med kollegaer fra mit eget firma samt andre firmaer, med samme interesse, syntes jeg at det var dejligt at være en del af min fagforening på en ny måde.

Tak for bobler, cola zero, popcorn og en rigtig god film oplevelse!

Det er os der siger tak! Og så glæder vi os til at se de jyske og fynske FPU’ere på næste torsdag den 28. september i Kolding. Der er stadig billetter at få på fpu@forbundet.dk

bioddd

Skriv et svar