You are currently viewing Portugisiske og italienske Ryanair-piloter varsler strejke

Portugisiske og italienske Ryanair-piloter varsler strejke

Leden over direktionen i Ryanair har nået nye højder blandt selskabets piloter.

Tirsdag meddelte den portugisiske fagforening Portuguese Civil Aviation Pilots Union (SPAC), at medlemmerne er så utilfredse med Ryanair-ledelsens manglende imødekommenhed, at de ikke ser anden udvej end at varsle konflikt og arbejdsnedlæggelser.

Dette skriver blandt andre RTÉ.ie.

I dag, onsdag, har den italienske fagforening The Anpac fulgt portugiserne trop, skriver The Journal.ie. Fra italienerne er der konkret varslet strejke 15. december i fire timer, mens portugiserne ikke har meldt nogen dato ud endnu.

Ingen anden udvej end fagforening

Ryanair har siden september måttet aflyse over 20.000 flyvninger. Fra selskabet hedder det, at aflysningerne skyldes rod i vagtplanlægningen, mens pilotmangel ad flere omgange har været bragt op i medierne som det egentlige problem.

Begge foreninger begrunder deres kollektive kampskridt med Ryanair-ledelsens totale fravær af interesse i at forhandle og finde løsninger på pilotproblemerne. SPAC skriver således i en meddelelse, at piloterne gentagne gange under de seneste måneders masseaflysninger har gjort en stor indsats i at engagere sig i meningsfulde og konstruktive forhandlinger med selskabet.

Piloterne har ønsket at adressere langvarige problemer og bekymringer i selskabet, som bidrager til ledelsens fejlslagne afvikling af flyvningerne som planlagt.

Ryanair: Vi er ligeglade

Ryanair-ledelsens ignorance har ifølge SPAC efterladt piloterne med intet andet valg end at tilslutte sig deres nationale pilotfagforeninger. Fagforeningen oplyser, at man organiserer et klart flertal af piloterne i Portugal, mens The Anpac ifølge The Journal.ie repræsenterer “et antal” Ryanair-piloter i Italien.

Ryanair fastholder at afvise enhver for forhandling og citeres af  RTÉ.ie: »Vi modtager jævnligt trusler om konflikter fra konkurrerende flyselskabers fagforeninger. Både vi og piloterne ignorerer disse breve.«

Hvis de portugisiske og italienske Ryanair-piloter lykkedes med deres konfliktplaner, vil det være anden gang Ryanair får vredet armen om på ryggen af en fagforening. Sidste gang var i 2015 i Danmark, da FPU og en samlet dansk fagbevægelse indledte en konflikt mod selskabet.

Ryanair har to ruter fra italienske lufthavne til København.