You are currently viewing Nyt europæisk samarbejde vil kæmpe for fair konkurrence

Nyt europæisk samarbejde vil kæmpe for fair konkurrence

SAS er gået sammen med tre europæiske flyselskaber om at etablere et nyt luftfartspolitisk samarbejde, der har fået navnet Airline Coordination Platform, og er stiftet af SAS sammen med Air France-KLM, Lufthansa-Gruppen og Finnair.

Anders Mark Jensen udtaler følgende til Check-in.dk:

Som udgangspunkt er dette en rigtig positiv udvikling efter at den sociale dialog fuldstændig var brudt sammen på luftfarten i EU, da de store og etablerede selskaber i Europa valgte at nedlægge deres egen organisation for i stedet at flirte med Ryanair og deres venner,” siger næstformand Anders Mark Jensen fra Flyvebranchens Personale Union (FPU) i en kommentarer til det nye samarbejde.

ACP har planer om at overtage det ledige sæde efter AEA i Aviation Social Dialogue-samarbejdet i EU-regi.

Vi håber, at den nye organisation vil være med til at presse kommissionen til at fremlægge lovgivning, der bekæmper unfair konkurrence og som skaber et mere retfærdigt luftfartsmarked i EU. Og så går vi stærkt ud fra, at det her betyder, at dialogen mellem arbejdsgivere og arbejdstagere styrkes på EU-niveau. Vi har store forhåbninger, men er stadigvæk afventende,” lyder det fra næstformanden i FPU.

Du kan læse hele artiklen her: http://www.check-in.dk/sas-er-medstifter-af-nyt-luftfartspolitisk-samarbejde/

Skriv et svar