You are currently viewing Nordica Regional Jet-piloter stifter ny FPU-forening

Nordica Regional Jet-piloter stifter ny FPU-forening

Piloterne, der flyver for den estiske SAS-leverandør, Nordica Regional Jet OÜ, har netop stiftet selskabets første pilotforening. Dermed får FPU-piloterne i Regional Jet OÜ deres egen forening, som kan hjælpe med faglige spørgsmål og tage hånd om forslag til forbedringer.

Den nye forening får i FPU-regi navnet RPU – en forkortelse for Regional Jet OÜ Pilot Union – og til posten som foreningens første formand har medlemmerne i selskabet valgt 32-årige Peter Sletgaard, som er kaptajn på basen i København.

»Jeg er glad for, at vi med stor opbakning kan stifte en pilotforening. Sammenholdet blandt os ansatte har næppe været vigtigere end i dag, hvor flyvebranchen i voksende omfang udgøres af mange mindre underleverandører,« siger han.

For pilotforening i et bemandingsbureau

Sletgaard, der med valget også indtræder som tillidsrepræsentant, akkompagneres i bestyrelsen af ligeledes nyvalgte næstformand og tillidsrepræsentant Thomas Flemming (42), som er kaptajn på Billund-basen og kasserer Peter Skarregaard (43), som er styrmand på København-basen.

Derforuden suppleres bestyrelsen af Peter Stilling og Soner Akbar.

RPU er den første pilotforening i Danmark, som repræsenterer piloter ansat gennem et bemandingsbureau i dette tilfælde PAS Aviation, som udlejer piloternes arbejdskraft til Nordica Regional Jet OÜ.

Vigtigt med lokalafdelinger

Estiske Regional Jet OÜ flyver på regionale SAS-ruter ud af København og Billund med i alt fire ATR72-600-turbopropfly – alle betjent med personale fra PAS Aviation.

»Vi er meget glade for, at vi med dagens generalforsamling har sikret organiseringen hos endnu en SAS-leverandør i en pilotforening. Vi kan sikre de ansattes vilkår med overenskomster og aftaler om kædeansvar, men lokalafdelinger er vigtige i kampen for fair vilkår,« siger Anders Mark Jensen, næstformand i FPU.

FPU indgik for nyligt aftale om en overenskomst med PAS Aviation, og dermed er de ansatte sikret fair løn og arbejdsvilkår. I supplement til overenskomsten har FPU indgået en aftale med Regional Jet OÜ om kædeansvar. Det betyder, at Regional Jet OÜ skal matche arbejdsvilkårene i PAS-overenskomsten, uanset hvilket bemandingsbureau selskabet rekrutterer fra.