Erfaren jurist eller advokat, der skal stå i spidsen for ny faglig enhed

Vi tør godt love, at du ikke har oplevet et advokat/juristjob som her hos os. Her er højt til loftet i vores del af luftfartsbranchen, og vi bestræber os på at have et spændende og sjovt arbejdsmiljø.  

Du skal have skjorte på, hvis vi skal møde en arbejdsgiver eller en politiker, men i din hverdag er vi ligeglade med, om du kommer i jakkesæt eller shorts og klipklapper. Det allervigtigste er, at du giver knivskarp rådgivning til vores medlemmer og tillidsrepræsentanter, og at du kan være benhård over for arbejdsgiverne. Dine opgaver vil indeholde alt lige fra overenskomstbrud til principielle sager om social dumping.    

Du skal være med til at skabe en helt ny juridisk enhed. Her skal I beskæftige jer med fx arbejdsretlige sager, overenskomstforhandlinger og konkurser. Vi er på udkig efter både advokater og jurister, og den endelige konstellation bliver baseret på de rigtige kandidater.  

Dansk luftfart står i krydsfeltet mellem den danske model og et dereguleret luftfartsmarked, hvor både store og små sager indeholder juridiske dilemmaer. Du kommer til at beskæftige dig med både store selskaber som SAS, Norwegian og Mærsk, og en lang række mindre selskaber, der tæller både fly- og helikopterdrift, i Danmark, Grønland og på Færøerne. Der vil derfor være mulighed for at deltage i møder med internationale organisationer og arbejdsgivere.

Du skal rådgive FPUs ledelse, og i din dagligdag kommer du til at bruge tid sammen med både piloter og kabineansatte. Du vil særligt skulle rådgive og klæde vores tillidsrepræsentanter på, så de står stærkt over for arbejdsgiverne. Der vil være en del møder med selskabsledelser og advokater, og derudover vil der være samarbejde med den øvrige fagbevægelse i FH og mulighed for at deltage i europæiske advokatnetværk.  

Vi er et kontor med syv medarbejdere, og det er vigtigt for os, at du arbejder sammen med vores andre ansatte og deler viden, så vi kan kommunikere både sejre og juridisk rådgivning bredt til både medier og medlemmer.  

Dine opgaver bliver bl.a.: 

  • Rådgivning og vejledning af medlemmer og tillidsvalgte ift. løn og ansættelsesvilkår  
  • Føre sager på vegne af medlemmer 
  • Bistå og/eller føre vigtige principielle sager på vegne af arbejdstagerne 
  • Juridisk rådgivning til den politisk valgte ledelse 
  • Forberedelse og deltagelse i overenskomstforhandlinger og lokalaftaler 

Vi forestiller os, at du har: 

  • En uddannelse som cand.jur. eller cand.merc.jur. og muligvis advokatbeskikkelse 
  • Erfaring med ansættelsesret og gerne kollektiv arbejdsret 
  • Engelskkundskaber på et højt juridisk niveau – både mundtligt og skriftligt 
  • Gode forhandlingsevner eller lyst til forhandling 

Kendskab til luftfart eller fagforeningsarbejde er en fordel.  

Vi tilbyder en arbejdsplads i smukke, grønne omgivelser nær Carlsbergbyen i Valby. Med i ansættelsesforholdet er kantineordning samt sundheds- og tandlægeforsikring. Du får fine muligheder for hjemmearbejde og fleksible arbejdstider.  

Ansøgning og samtale: 

Send din ansøgning og dit CV til job@flyvebranchen.dk. Emnefeltet skal være ”Advokat/erfaren jurist”).  

Vi ønsker at finde den rette til jobbet, og vi holder ansøgningsprocessen åben, indtil personen er fundet. Vi anbefaler dog, at du sender din ansøgning så hurtigt som muligt, da vi holder samtaler løbende. 

FPU ønsker at fremme ligestilling og opfordrer alle uanset køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen. 

Du er velkommen til at kontakte kommunikationschef i FPU Simon M. Eliasson på sme@flyvebranchen.dk/telefon 23 96 98 04 eller næstformand Anders Mark Jensen amj@flyvebranchen.dk/telefon 53 71 34 14. 

Om Flyvebranchens Personale Union 

Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane er en paraplyorganisation for fagforbundene Flyvebranchens Personale Union (FPU) og Dansk Jernbaneforbund (DJF), og er placeret under FH Danmark. 

FPU er den største og bredeste fagforening for piloter, kabinepersonale og AFIS-operatør i Danmark. Vi har herudover afdelinger i Grønland, Færøerne og Rumænien. Vores kerneopgave er at skabe værdi for medlemmerne og arbejde for gode arbejdsvilkår i luftfartsbranchen. FPU er en moderne faglig organisation i rivende udvikling og med medlemsfremgang, og vi sætter altid vores medlemmer i centrum.