You are currently viewing Jet Time går konkurs

Jet Time går konkurs

Det danske flyselskab Jet Time går konkurs. FPU står klar til at hjælpe sine medlemmer.

Selskabet, der flyver charterrejser, har i dag begæret sig selv konkurs. Jet Time begrunder konkursen med konsekvenserne af de nedlukkede grænser og restriktive rejseforbud. Selskabet forventer at blive erklæret konkurs inden for de næste 24 timer.

”Vi er dybt berørte af Jet Times konkurs, og vi arbejder på højtryk på at afklare situationen. Samtidig er vi frustrerede over den manglende politiske hjælp til luftfarten. Nu handler det om at hjælpe vores medlemmer, som har vores fulde opmærksomhed,” siger Anders Mark Jensen, næstformand i FPU.

FPU står klar til at vejlede de medlemmer, der er berørte af konkursen. Mere information vil følge direkte til vores medlemmer via email.

Opretter nyt selskab

I dag kom det også frem, at Jet Times ejer, Lars Thuesen, har registreret et nyt selskab under navnet Jettime a/s. Det har fået godkendt retten til at drive luftfartsvirksomhed (AOC).

Han håber, at de kommer i luften med 8-10 passagerfly i 2021 eller senest i 2022, og i pressemeddelelsen lyder det, at han ligeledes håber at kunne ansætte medarbejdere fra det tidligere Jet Time A/S.

FPU arbejder derfor på at undersøge, hvad det nye selskab kommer til at betyde for de af vores medlemmer, som er berørte af Jet Times konkurs.

Trist dag i Jet Time

Jet Times ledelse gennemførte for få uger siden den største fyringsrunde i selskabets historie, og 92% af medarbejderne i Danmark fik besked på, at deres arbejdsplads gik i ”lockdown” de næste mange måneder.

Men håbet om at virksomheden kunne overleve er nu forsvundet, og selskabet peger på, at de har måttet vinke farvel til den vigtige højsæsonsomsætning på 800 millioner kr. i sommermånederne.

”Det er en utrolig trist dag for Jet Times mange fritstillede ansatte, for vores loyale kunder og passagerer samt for vores samarbejdspartnere igennem mange år. Jeg beklager virkelig, at det er kommet hertil. Jeg har sammen med min ledergruppe og bestyrelsen i Jet Time troet på og arbejdet hårdt på at finde løsninger, der kunne bringe os igennem denne ufrivillige lockdown-periode,” siger Jørgen Holmen administrerende direktør i Jet Time, i en pressemeddelelse.

Selskabet oplyser, at de havde forventet at sende 350.000 charterrejsende sydpå på deres 11 fuldt bookede passagerfly, inden coronakrisen ramte.