TAK og glædelig jul!

2015 har været skelsættende år for Flyvebranchens Personale Union. Vi kæmpede en brav kamp for rimelige løn- og arbejdsvilkår, og vi oplever nu medlemsvækst.

 Luftens Helte og Ryanair

2015 blev året, hvor vi stoppede et angreb på danske lønmodtagere. Vi stod sammen om rimelige løn- og arbejdsvilkår, og vores krav til Ryanair blev et folkekrav.

Vi har ret til at forsvare arbejdstagere, som bor og betaler skat i Danmark. Det har vi nu rettens ord for. Det skaber tryghed for danske lønmodtagere. Ryanairs ansatte i Billund fik ned til 4000 kr. før skat om måneden, og de samlede flasker på deres arbejdsplads for at kunne købe mad. Den slags udnyttelse af mennesker fik vi stoppet. ​

Reglerne er til for at beskytte arbejdstagerne, men Ryanair ville ikke følge spillereglerne. Derfor lukkede de deres baser i Danmark. I Billund har en række andre selskaber taget over, og lufthavnen oplever nu rekordhøje passagertal. Det er gode nyheder for vores medlemmer. Men også gode nyheder for de luftfartsselskaber, der følger spillereglerne, har fået en vished for, at vi kan stoppe unfair konkurrence på dansk jord.

Ryanair-sagen har fået opmærksomhed i hele EU, ja endda udenfor EU’s grænser. Luftens Helte har stået sammen med et utal af andre faggrupper og nationaliteter. Uden jeres opbakning havde intet af dette været muligt. Og I skal vide, at vi selvfølgelig kæmper videre. Så længe, der er ansatte hos Ryanair – og andre flyselskaber – der ikke behandles ordentligt, så er der stadigvæk noget at gøre.​ Og derfor lader vi nu politikere i EU og i Danmark vide, at det også er deres opgave at sikre fair konkurrence.

En god nyhed at slutte året af på

Ryanair-sagen viste klokkeklart, at hvis man står sammen, og hvis man er mange, så kan man gøre en forskel. Derfor er vi glade (ja, faktisk henrykte) over, at vores medlemsstal er i kraftig vækst. Der er kun én grund til at FPU eksisterer; og det er medlemmerne. Det er jer vi kæmper for, og det er jer vi kæmper sammen med.

Vi sætter pris på, at vores flyvende fællesskab vokser. Og nye og gamle medlemmer skal vide, at der ikke bliver slækket på ambitionerne i 2016. FPU vil stadig være forrest, når det gælder anstændige vilkår i en hårdt presset luftfartsbranche.

Varme hilsner

Thilde Waast

Formand i Flyvebranchens Personale Union

glædelig (3)