Hvorfor er FPU på vej videre?

Indenfor et nyt LO-samarbejde vil vi styrke indsatsen for dig og dine vilkår. Her er svar på dine spørgsmål. Hvis du har andre spørgsmål så benyt meget gerne vores kontaktoplysninger i højre hjørne af skærmen.

Hvofor skulle medlememne stemme?
På et ekstraordinært delegeretmøde den 3. marts valgte 51 delegerede FPU’ere enstemmigt, at FPU skal forlade Serviceforbundet. Men i FPU er det altid medlemmerne, der har det sidste ord. Derfor skulle medlemmerne stemme, og de havde to muligheder: 1: De kunne stemme JA til, at FPU skulle forlade Serviceforbundet. 2: De kunne stemme NEJ, hvormed FPU skulle forblive i Serviceforbundet.

Hvad blev resultatet?
73 pct. af medlemmerne deltog i afstemningen. Og 96 pct. af de deltagende stemte JA til udtrædelse! Derfor skal FPU ud af Serviceforbundet senest den 1. maj 2017. Et kæmpe tak til medlemmerne for det overvældende stemmeresultat. Og et kæmpe tak til de tillidsvalgte for deres engagement og store arbejde med at kontakte medlemmerne. Der er blevet ringet til Singapore, Hong Kong, Japan, Grønland, Tyskland, Sverige, Norge, Finland og mange flere for at få medlemmerne i tale. Resultat har været hundredevis af gode samtaler.

Hvorfor er vi på vej videre?
Vores flyvende fællesskab er stærkere end nogensinde. Vi har medlemsfremgang, vi har vundet en række vigtige principielle sager (heriblandt Ryanair-sagen) og den politiske og folkelige opmærksomhed på luftfartsbranchen er voksende. Men luftfartsbranchen er i rivende udvikling. Det står derfor lysende klart, at vi må udvikle os for at kunne modsvare udfordringerne i en stadig mere konkurrencepræget luftfartfartsbranche. Et JA til udtrædelse betyder, at vi indenfor LO kan udvikle en ny og stærkere organisation. For os i luftfarten vil det betyde, at vi får mulighed for at lave nye bedre (efter)uddannelser, vi vil være tættere på juridiske ressourcer i LO, og vi vil få flere ressourcer og kræfter til at beskytte dine løn- og arbejdsvilkår fra internationalt pres. FPU vil inden for en nye samlende ramme selvfølgelig beholde sin selvstændighed og identitet.

Bliver vi i LO?
Ja. LO er klart den stærkeste hovedorganisation i Danmark. FPU har et rigtig godt samarbejde med LO, og det skal vi sammen bygge videre på.

Hvordan påvirker det mit nuværende medlemskab af FPU?
afstemningen påvirker IKKE din overenskomst og/eller medlemskab i FPU. På længere sigt vil du som sagt kunne opleve fordele i form af, bedre uddannelsesmuligheder og en styrket indsats for dine vilkår.