You are currently viewing FPU opruster arbejdet for medlemmerne

FPU opruster arbejdet for medlemmerne

FPU har netop ansat to nye medarbejdere, der skal styrke arbejdet for medlemmerne i FPU og fair vilkår på arbejdspladserne i flyvebranchen.

De to nye ansigter i FPU’s sekretariat er en advokat og en journalist, som henholdsvis skal bistå medlemmerne i faglige sager og styrke informationen til medlemmerne om branchen og vilkår.

Første advokat til FPU

Jan Gloggengieser Gam er FPU’s nye, men også første interne advokat. Dermed rykker hjælpen til FPU-medlemmerne i faglige sager nu endnu tættere på.

Officielt er Jan Gam ansat i Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane, BLJ, hvor han skal servicere begge organisationer, men hans hovedansvarsområde bliver luftfart. Han kommer dermed primært til at arbejde på FPU’s område og hjælpe medlemmerne i faglige sager.

Den 46-årige advokat har tidligere arbejdet i COWI, DJØF og Bech-Bruun og har dermed arbejdet for nogle af de helt tunge spillere i den juridiske verden. Men luftfart og transportbranchen er på ingen måder fremmed for FPU’s nye advokat:

»Da jeg så stillingsopslaget hos Brancheorganisationen Luftfart og Jernbane, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle søge jobbet. Jeg har en stor interesse for jernbane- og luftfartsområdet og fulgte med stor interesse Ryanair-sagen på sidelinjen i 2015,«

siger Jan Gloggengieser Gam, der kan repræsentere medlemmerne både ved de almindelige domstole og i Arbejdsretten.

Første journalist til FPU

Morten Lund Tiirikainen (28) er FPU’s nye journalist og skal arbejde med FPU’s kommunikation til medlemmerne. Fagforeningen har ikke hidtil haft en journalist ansat.

Trods sin unge alder har Tiirikainen allerede en længere erfaring indenfor luftfarts- og arbejdsmarkedsjournalistik fra stillinger på Børsen, Avisen.dk, Fagbladet 3F og branchemediet Check-in.dk.

»Som journalist i FPU har jeg fået en unik mulighed for at kombinere mine interesser for luftfart og arbejdsforhold. Derudover er jeg meget beæret over at være blevet en del af FPU, siger Morten Lund Tiirikainen.«

Næstformand i FPU, Anders Mark Jensen, glæder sig over, at FPU med medarbejderudvidelsen i dag står stærkere end nogensinde:

»Med den her udvidelse, kan vi gøre endnu mere for vores medlemmer,« siger han og tilføjer, at udvidelsen af FPU er gjort mulig af en solid medlemsfremgang samt foreningens medlemskab af BLJ.«