You are currently viewing FPU inviterer studerende indenfor

FPU inviterer studerende indenfor

Det næste halve år vil FPU’s lokaler spire af viden og nysgerrighed. En gruppe universitetsstuderende, der skriver speciale om forholdene i luftfartsbranchen, er nemlig flyttet ind i Valby. 

FPU bidrager løbende til studier og undersøgelser af luftfartsbranchen – og af vilkårene for de ansatte.

Det gælder både store internationale undersøgelser og opgaver på danske uddannelsesinstitutioner.

Det er i det hele taget vigtigt for FPU at bidrage til akademisk arbejde og unges uddannelse – og dermed til offentlighedens forståelse af luftfartsbranchen.

FPU har været involveret i en lang række specialer og opgaver vedrørende Ryanair-sagen i 2015.

Nu assisterer FPU en gruppe studerende fra RUC, der skriver deres kandidatafhandling om forholdene for de ansatte i luftfartsbranchen.

Et ambitiøst projekt om en udfordret branche

Rasmus, Victoria og Tenna skriver speciale om, hvilke muligheder der er for at forbedre arbejdsvilkårene i luftfartsbranchen.

Luftfartsbranchen er vokset meget de seneste år bl.a. som resultat af en udvidelse af luftfartsmarkedet og den tiltagende betydning af lavprisselskaber.

Mens der er masser af ansatte i branchen, der er glade og stolte over deres arbejde, så ser man også et tiltagende pres på ansættelsesvilkår, sikkerhed og indflydelse som følge af forandringerne.

De problemer er der ikke nogen nemme løsninger på, særligt når det drejer sig om et internationalt arbejde, hvor det ikke altid er nemt at finde ud af, hvilke regler der er gældende.

Men hvis man skal forbedre arbejdsvilkårene i luftfartsbranchen, så er det nødt til at involvere de ansatte, det handler om.

Rasmus, Victoria og Tenna skriver derfor om, hvordan man kan skabe rum for, at medarbejdere sammen kan forbedre arbejdslivet for dem selv og deres kollegaer.

Om kandidatafhandlingen

Victoria Ninosca Risbjerg Velasquez, Tenna Qvortrup Olsen og Rasmus Guldager Weber skriver speciale i faget Arbejdslivsstudier på Roskilde Universitet.

Arbejdslivsstudier er en kandidatuddannelse på Roskilde Universitet, der fra et medarbejderperspektiv undersøger arbejdsliv, arbejdsmiljø og arbejdsmarked m.m. 

Skriv et svar