FPU og Serviceforbundet håber stadig at kunne indgå overenskomst med flyselskabet Ryanair

Pressemeddelelse fra FPU København 25/2 2015:

Flyvebranchens Personale Union og Serviceforbundet håber stadig at kunne indgå overenskomst med flyselskabet Ryanair, efter at parterne i dag fredag har mødtes i London.

På mødet blev Ryanair præsenteret for et forslag til en dansk overenskomst.

Håbet om en overenskomst med flyselskabet Ryanair er fortsat intakt hos Flyvebranchens Personale Union (FPU) og Serviceforbundet, efter at parterne fredag eftermiddag mødtes i London.

Det fortæller næstformand i FPU Anders Mark Jensen.

Vi vil meget gerne indgå en overenskomst med Ryanair, og første skridt på vejen er at tale sammen. Derfor er vi også rigtig glade for at have fået muligheden for at mødes, siger han.

Af samme grund har forbundene på mødet præsenteret Ryanair for et udspil til en overenskomst, der lever op til vilkårene på det danske arbejdsmarked.

Vi har set mødet som en chance for at få en ordentlig snak om, hvorfor det er vigtigt med en dansk overenskomst, når selskabet vil flyve fra danske baser. Derfor har vi også taget et konkret forslag med, siger forbundsformand for Serviceforbundet, John Dybart, som FPU er en del af.

Det er i øvrigt første gang i mange år, Ryanair har accepteret at mødes med en fagforening i Europa.

Umiddelbart var Ryanair dog ikke interesseret i at indgå en overenskomst, fortæller FPU og Serviceforbundet. Næste gang, parterne mødes, er i Arbejdsretten i København den 26. februar. FPU og Serviceforbundet håber dog stadig, at situationen kan ændre sig.

Vi arbejder ufortrødent videre for at overbevise Ryanair om, at en dansk overenskomst er den rigtige vej at gå, og det er der, vi lægger vores fokus, siger Anders Mark Jensen fra FPU.

Mødet den 26. februar er det første i en række, hvor Arbejdsretten vil tage stilling til, om en konflikt med selskabet vil være lovlig, medmindre parterne kan blive enige om en overenskomst inden da.

Ryanair har meddelt, at selskabet vil begynde at flyve fra en nyoprettet base i Københavns Lufthavn fra den 26. marts. Læs mere om sagen og eventuelle konflikter, sympatikonflikter og Arbejdsretten her.

Yderligere oplysninger:

Anders Mark Jensen, næstformand, Flyvebranchens Personale Union, tlf. 53 71 34 14

John Dybart, formand, Serviceforbundet, tlf. 40 42 36 42