FPU bragte luftens helte ind i Europa-Parlamentet

I samarbejde med de to største grupper i Europa-Parlamentet inviterede Flyvebranchens Personale Union virkeligheden helt ind i Europa-Parlamentet. Det skete den tirsdag den 28. juni.

Luftfartsbranchen har brug for forandring. Lige nu er både Danmark og EU på vej til at udarbejde og forhandle større strategier for luftfartsområdet. Nu er derfor det helt rigtige tidspunkt at sætte ind og få forklaret, hvordan virkelighedens verden hænger sammen. Derfor havde FPU og det danske europa-parlamentsmedlem Ole Christensen inviteret alle relevante dele af branchen til debat i Europa-Parlamentet.

Iblandt deltagerne var de tidligere Ryanairansatte, Sofia Lichani (tidligere stewardesse i Ryanair, se billede nedenfor) og John Goos (tidligere pilot hos Ryanair). De berettede hver især om deres tid hos det irske selskab og om frygtkulturen og de dårlige vilkår, som præger selskabet. Desuden præsenterede forskere fra Ghent Universitet deres rapport om atypiske ansættelsesvilkår i luftfartsbranchen. (kan man læse mere om her). Brussels Airlines var inviteret som et eksempel på, hvordan man kan kombinere ordnede forhold og tilfredse medarbejdere med en konkurrencedygtig model.

IMG_2676

Der var fyldt op i lokalet. Og de fleste af deltagerne bestod af politikere, repræsentanter fra Europa-Kommissionen samt arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer. Vi håber, og tror på, at vi fik budskabet igennem: Der er brug for nye regler, så arbejdstagerne ikke bliver ofre for den unfair konkurrence, som de hæderlige luftfartsselskaber også døjer med.

Endnu et vigtigt skridt i vores indsats for at få fair vilkår på dagsordenen i EU!