You are currently viewing Europæiske transportarbejdere støtter FPU og de fyrede i Atlantic Airways

Europæiske transportarbejdere støtter FPU og de fyrede i Atlantic Airways

Hvis det statsejede Atlantic Airways ønsker at blive betragtet som et seriøst og respekteret luftfartsselskab i Europa og resten af verden, burde de starte med at respektere menneskerettighederne

Frank Moreels, formand ETF (det Europæiske Transportarbejder Forbund)

Fyringen af to medarbejderrepræsentanter i Atlantic Airways, der kæmpede for bedre arbejdsvilkår for kabineansatte i Atlantic Airways, er uacceptabel.

Sådan skriver Det Europæiske Transportarbejder Forbund, ETF, og det Internationale Transportarbejder Forbund, ITF, i en støtteerklæring:

FPU og deres lokalafdeling i Atlantic Airways har kæmpet for at opnå en overenskomst på vegne af både piloter og kabinepersonale i Atlantic Airways.

FPU organiserer kabineansatte i selskabet, og det har været medlemmernes ønske at få selskabet engageret i forhandlingerne om en overenskomst. Atlantic Airways og den færøske arbejdsgiverforening har gjort alt for at undgå disse forhandlinger, og de ønsker ikke at forhandle med FPU. Nu er processen kulmineret i en uacceptabel fyring af to fagforeningsrepræsentanter uden grund.

Den nordiske model er baseret på overenskomstforhandling mellem arbejdsmarkedets parter for at forme arbejdsmarkedet, hvor grundlæggende fagforeningsrettigheder respekteres af arbejdsgiverne.

Hver medarbejder har friheden til at organisere sig, som han eller hun ønsker – til det skal arbejdsgiveren blande sig udenom. At gå så vidt som at fyre medarbejdernes repræsentanter for at stoppe forhandlingerne om en overenskomst er både ulovligt og uacceptabel.

ETF og ITF fordømmer selskabets udemokratiske og primitive metoder for at undvige forhandlinger om en overenskomstaftale for de kabineansatte. Sådanne vidtrækkende handlinger bør ikke finde sted i moderne luftfart, hvor sikkerhed og høje sociale stander er absolut essentielle.

ETF og ITF tilkendegiver deres fulde støtte for kabinemedarbejdernes fagforening, FPU’s, videre arbejde for rimelige arbejdsvilkår, og vil skubbe på for at de to fyrede bliver genansat. Hvis det statsejede Atlantic Airways ønsker at blive betragtet som et seriøst og respekteret luftfartsselskab i Europa og resten af verden, burde de starte med at respektere menneskerettighederne.

Frank Moreels, formand ETF (det Europæiske Transportarbejder Forbund)

Skriv et svar