You are currently viewing EasyJet tegner overenskomst for 1000 ex-Air Berlin-ansatte

EasyJet tegner overenskomst for 1000 ex-Air Berlin-ansatte

Konkursen i Air Berlin bragte i tusindvis af ansatte i en usikker situation. Forinden havde Lufthansa indgået aftale om at overtage dele af selskabet, men nu tegner der sig imidlertid et lyspunkt for yderligere en stor gruppe ansatte.

Britiske EasyJet indgik med udgangen af oktober en bindende aftale om at overtage 25 Airbus A320-fly fra Air Berlin. I samme ombæring meddelte selskabet, at man vil rekruttere ikke færre end 1000 piloter og kabineansatte fra Air Berlin.

Ansættelse på overenskomst

Allerede ved overtagelsen tilkendegav EasyJet intentioner om, at ansættelsesforholdene for de ansatte ville ske på lokale vilkår og overenskomster, hvilket selskabet gjorde handling af blot få dage senere:

3. november 2017 meddelte den tyske fagforening Ver.di, at man med stor tilfredshed har indgået aftale med EasyJet om de ansattes arbejdsvilkår i en overenskomst.

Ifølge Reuters kalder EasyJet aftalen med Verdi for de ex-Air Berlin-ansatte ”meget attraktiv”, men også Ver.di giver udtryk for tilfredshed med aftalen:

»Under disse omstændigheder er vi glade for, at EasyJet var villig til at forhandle og indvillige i rimelige vilkår på vores eksisterende overenskomst for ansættelse af tidligere Air Berlin-besætningsmedlemmer,« siger Holger Roessler forhandlingschef i Ver.di i en pressemeddelelse.

Lønkompensation frem mod ansættelse

De ansatte vil blive ansat løbende frem mod september 2018. Dette betyder dog ikke, at de kommende EasyJet piloter og kabineansatte står uden løn frem til tiltrædelse. Ifølge det tyske nyhedsmagasin Spiegel har parterne nemlig indgået aftale om en lønkompensation, der skal udligne løndifferencen frem mod tiltrædelse.

For kaptajner, der må vente med tiltrædelse ind til september 2018, er der tale om en kompensation på, hvad der svarer til 300.000 kroner.

Overtagelsen af de 25 Air Berlin-fly afventer myndighedernes endelige godkendelse. Såfremt alt falder på plads, vil EasyJet oprette base i Berlin Tegel-lufthavnen. Selskabet flyver i dag fra Berlins anden storlufthavn, Schönefeld.

Endvidere skal EasyJet havde søgt om landingstilladelser i Frankfurt, Tysklands største lufthavn, som Ryanairs gjorde entré i tidligere på året.