Derfor stod Luftens Helte sammen overfor Ryanairs vilkår

Nedenfor kan du læse en version af den tekst, der blev sendt ud til de LO-medlemmerne.

Her kan du desuden se materiale og billeder fra Ryanair-sagen

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Tænk, hvis du kun blev betalt 10.000 kr. før skat om måneden for fuldtidsarbejde, eller hvad med om du ikke fik løn under sygdom?

Hvad nu hvis det blev forlangt af dig, at du skulle være parat til at skifte arbejdsland med meget kort varsel. Og hvad nu hvis du selv skulle betale din arbejdsuniform. Det lyder langt fra virkeligheden. Men kontrakter viser, at det alt sammen er meget virkeligt for kabinepersonalet hos Ryanair

Ryanair har indtil nu afvist en overenskomst med Flyvebranchens Personale Union. Også selvom Arbejdsretten har sagt, at overenskomstkravet er legitimt og helt i tråd med den danske model. Ryanairs adfærd er kulminationen på mange års deroute i luftfartsbranchen, og ræset mod bunden har virket nærmest ustoppelig. Men nu skal det være slut!

En historisk chance har budt sig for at vende tendensen – og én gang for alle slå det fast; at alle fortjener humane arbejdsvilkår. Det er her “Luftens Helte” træder til.

“Luftens Helte” er alle dem, som insisterer på fair vilkår, og som gør noget ved det. Det er piloten, det er stewardessen, det er hende, der sørger for at sikkerheden er i orden, og det er ham, der bærer din bagage ud til flyet. Det er alle dem, som støtter flyvepersonalets krav om danske løn- og arbejdsforhold, og det er alle dem, som deler det gode budskab!

“Luftens Helte” har en klokkeklar mission: Kollegerne hos Ryanair fortjener en løn man kan leve af i Danmark, og ordnede forhold omkring pension og sygdom. Derfor skal de selvfølgelig have en overenskomst, som vil sikre rimelige løn- og arbejdsvilkår.

Hvad kan du gøre

Har du 2 minutter?

Del budskaber om Ryanairs og Luftens Helte på sociale medier (Facebook/LuftensHelte)

Har du 30 minutter?

Snak med dine venner, dine naboer og din bedstemor om Ryanair barske arbejdsvilkår.

Del flyers rundt i dit nabolag. Du kan finde folder oppe i højre hjørne af skærmen.

Har du 2 timer?

Kom til “Luftens Heltes” møder og aktiviteter. Hjælp fx til ude i Kastrup Lufthavn under konflikten fra den 18. juli.: Kontakt frivillig@flyvebranchen.dk

Har du en dag?

Lav din egen aktivitet. Eller bliv kampagneansansvarlig i “Luftens Helte”.