Derfor ønsker vi at samle piloterne i Danmark

Derfor har vi meldt os ind i FPU

SAS-piloterne i Danmark står i en sårbar position. Alt for længe har vi set til, mens branchen hastigt har udviklet sig. Mens både norske og svenske piloter står med gunstige forhold – som følge af stærk faglig repræsentation – så står de ansatte i Danmark i en stadig mere prekær situation. Dette gælder desværre særligt unge og nyuddannede piloter. Det mener vi ikke kan være retfærdigt.

Derfor har vi oprettet SAS Pilot Union (SPU). Vi ønsker et større og samlet fællesskab blandt piloter – på tværs af norden og EU. Med globaliseringen er der et objektivt behov for at stå samlet i luftfartsbranchen – i stedet for at være splittet ud i nicheinteresser. Vi mener, at det må være på tide, at vi følger med udviklingen, så vi kan præge tingenes tilstand! Vi ønsker nemlig gode, danske arbejdspladser i SAS.

Hvad kan FPU?

FPU er Danmarks største pilot-forbund. Med intet mindre end 12 pilot-overenskomster (og over 1000 pilot-medlemmer) vokser FPU’s muligheder for at præge piloternes vilkår sig større og større.

Dette viser sig i nationale og internationale fora, hvor FPU nu sidder på de vigtige poster. Dette gælder råd under Trafikministeriet og i de internationale og europæiske pilotforeninger (bl.a. har FPU formandskabet i DALPA). Desuden er FPU til stede i både Europa-Parlamentet og på Christiansborg, hvor de bringer piloternes udfordringer og krav på dagsordenen.

Men også i enkeltsager formår FPU at være fuldstændigt ledende i varetagelse af danske piloters interesser. Mest kendt er Ryanair sagen – en sag som FPU kørte helt til målstregen. Resultatet var en nødvendig opmærksomhed på forholdene i vores branche – og ikke mindst en dom, der har afgørende betydning for alle flyvende i Danmark.

Bare et af mange konkrete eksempler på, at FPU formår at flytte hegnspæle på vegne af deres medlemmer.

Vil du med ombord!

Det er nu det gælder! Foran os står en række helt afgørende beslutninger. Beslutninger, som vi igennem FPU kan være med til at præge:

  • K-aftalerne i SAS skal snart genforhandles
  • I Danmark er Transportministeriet i gang med at lave en dansk luftfartsstrategi
  • Pilotuddannelsen står til at blive ændret
  • EU’s enorme luftfartsstrategi behandles lige nu

Hver af disse punkter har afgørende betydning for din hverdag – både på jobbet og derhjemme. Derfor har vi meldt os ind i FPU!

Vi håber derfor, at du vil være med til at sikre gode vilkår for os alle i fremtiden. Hvis du kommer med ombord, så har du i hvert fald en stærk og handledygtig ven i ryggen!

Du kan melde dig ind her: Bliv medlem af FPU

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Peter Nielsen-Man O'Neill

    Jeg har udmeldt mig af dpf pr dags dato. Og ønsker at blive medlem af FPU fra 01.12.2016

Skriv et svar