You are currently viewing De ansatte i Esbjerg Havn står bag piloterne i Bel Air

De ansatte i Esbjerg Havn står bag piloterne i Bel Air

Om sagen
I slutningen af februar 2017 opsagde ledelsen i Bel Air en lokalaftale for de omkring 20 piloter i helikopter-selskabet. I den forbindelse fandt hovedparten af piloterne ud af, at de gerne ville have Flyvebranchens Personale Unionen FPU til at forhandle for sig og få tegnet en overenskomst.

Ledelsen i Bel Air valgte dog at kvittere dette ønske med en fyringsseddel til to af helikopterpiloterne. Den efterfølgende mandag gav ledelsen i Bel Air klart udtryk for, at man ikke ønskede at indgå i forhandlinger med FPU og ej heller ønskede at tegne en overenskomst.

Udtalelse fra Metal Vest, Dansk El-forbund, 3F Esbjerg, 3F Esbjerg Transport

”Den slags metoder, som ledelsen i Bel Air benytter sig af, hører ikke til på det danske arbejdsmarked. Bel Air forsøger at skræmme piloterne fra at organisere sig og fra at flyve under kollektive vilkår. Man kan være urolig for at sådanne metoder efterlader en frygtkultur i Bel Air, hvor folk går rundt og er bange for, hvad der skal ske dem.

Det kan hverken piloterne eller dem, der flyver med ombord, være tjent med. Derfor står vi bag piloterne i Bel Air, og de skal vide, at vi står bag dem i deres ønske om kollektive vilkår.

Metal Vest, Dansk El-forbund, 3F Esbjerg, 3F Esbjerg Transport opfordrer derfor ledelsen i Bel Air til at hurtigst muligt at få lavet en overenskomst”

OM Bel Air
Driver offshore helikopterflyvning. Og de flyver hovedsageligt 3F’ere og DM’ere samt DEF’ere til boreplatforme i Nordsøen. Virksomheden blev i 2013 kåret som årets gazellevirksomhed i Børsen, og lederen er Susanne Hessellund, der har været i top 100 over de rigeste mennesker i Danmark. Hun er selv helikopterpilot og var bl.a. aktiv da hun sammen med sine kollegaer kæmpede for bedre vilkår i helikopterfirmaet CHC.

 

 

Skriv et svar